Laeval viibivate reisijate sõnul teavitati reisijaid pärast maabumise edasi lükkamist ja laeva tagasi merele suundumist, et uuesti üritatakse maabuda kella 6 paiku varahommikul, kui torm peaks olema taandunud.

Helsingist saabunud Viking XPRS pidanuks Tallinna saabuma kell 22.30. Uuel katsel õnnestus laeval maabuda hommikul kell 6.40.

"Õhtul laeva lähenedes Tallinna Vanasadamale valitses sadamakai ääres tugev külgtuul ning lainetus oli sedavõrd kõrge, et kapten otsustas laeva ja reisijate ohutuse nimel sildumiskatsed pooleli jätta ning suunduda ööseks Tallinna lahele merele kontrollitult triivima. Sadamas abistas laeva ka
puksiir, kuid neid raputanud lainetus oleks halvimal juhul võinud liiga äkiliselt suruda aluse vastu kaikonstruktsioone ning kahjustada mitte ainult laeva keret vaid ka autodekil viibinud sõidukeid," teatas Delfile Viking Line eesti juhataja Inno Borodenko.

"Viking Line vabandab tekkinud ebamugavuste tõttu kõikide laeval üle öö viibinud 878 reisija ees, kellest 560 pidid õhtul maale saama. Olukord oli keeruline, kuna praktiliselt kõik Viking XPRSi kajutid olid kõnealuse reisi ajaks välja müüdud. Laeva personal jagas olukorra kohta infot mitmes keeles läbi kõlarite ning pakkus reisijatele süüa, sooje jooke ning patju, tekke ja linu öise puhkamise võimaldamiseks. Viking XPRSi kapten andis ka oma kajuti ühe lapsega reisinud seltskonna kasutusse."

Laeva vahetusevanema sõnul olid hommikuks ilmaolud niivõrd paranenud, et Viking XPRS sai alustada tänast päeva normaalses graafikus. Laev väljus Tallinnast Helsingi poole kell 8.

Küll õnnestus Tallinna sadamas pärast südaööd maabuda Tallinki Helsingist saabunud kiirlaeval.