Kriminaalpolitsei teatas, et hakkab uurima jahtklubile toetuse määramist AS Eesti Loots poolt, kuna ettevõtte nõukokku kuulus raha eraldamise otsuste tegemise ajal ka ESS Kalevi jahtklubi eestvedaja Kalev Vapper.

Eesti Loots toetas Vapperi kaasabil ESS Kalevi jahtklubi kuue aasta jooksul kokku 13 000 euroga. Selle aja jooksul taandas Vapper end ainult ühel juhul jahtklubi toetamisega seotud hääletuselt. Mullu seisis ta hea selle eest, et jahtklubi sai lootsifirmalt aastas raha koguni kaks korda.

"Enam kui 500 eraisikust liikmega MTÜ ESS Kalev Jahtklubi on suurim jahtklubi Eestis, mis on aastate jooksul saanud toetust ka Eesti Lootsilt. ESS Kalev Jahtklubil on ainuüksi viimase kahe aasta jooksul olnud enam kui 40 toetajat erinevatelt tegevusaladelt - nende toetus purjetajate kasvulava ehk noorte purjetamise arendamisel on eriliselt tähtis ja väärtuslik," teatas jahtklubi.

"Kalev Jahtklubi tööd juhib alates 2012. aasta maikuust üheksaliikmeline juhatuse tänane koosseis, kes endi hulgast valis klubi kommodooriks Kalev Vapperi. Kalev Jahtklubi ja klubi juhatus avaldavad talle igakülgset toetust – tema ühiskondlik töö ja aktiivsus väärivad kindlasti esiletõstmist. Olnud aastakümneid ka ise aktiivne ja eeskujulik purjetaja, on Kalevi siiras soov olnud vaid toetada ja arendada Eesti purjetamist," seisis jahtklubi teates.