„Küllap nad ikkagi näitavad ja selles teadmises ma elan,“ ütles Ansip täna valitsuse pressikonverentsil, kui temalt küsiti, kas valitsus eraldab rahvusringhäälingule lisaraha jalgpalliülekannete jaoks.

Ansip rääkis, et ta on üks nendest 200 000 inimesest, kes maksab ausalt makse ja tahab selle eest ETV vahendusel lisaks „Aktuaalse kaamera“ uudistele osa saada ka jalgpalli MMist.

Valitsusjuht oli kriitiline ERRi rahakasutamise suhtes ja soovitas vaadata, kui suuri summasid kulutas ERR hoone projekteerimiseks, mida tõenäoliselt kunagi ehitama ei hakata.

Peaminister soovitas, et kui kellelgi on soovi muuta järgmise aasta eelarvet, siis peaks ta pöörduma otse riigikogu rahanduskomisjoni poole, kes tegeleb riigieelarve muudatusettepanekutega.

2008. aastal allkirjastatud Eesti Rahvusringhäälingu uue hoone projekteerimise lepingu järgi läinuks hoone projekteerimine maksma ligi 38 miljonit krooni ehk umbes 2,5 miljonit eurot ning ehitustöödega oleks pihta hakatud 2010. aastal. Tänaseks on selge, et uut maja praegu ei tule ja ERR renoveerib hetkel raadiomaja.