Põhja prefektuuri pressiesindaja sõnul sai maasturit juhtinud 44-aastane Villu peatumismärguande Niguliste ja Rüütli tänavate ristmikul, kuid eiras seda ja põgenes korravalvurite eest. Tagaajamine jätkus vastassuunas mööda erinevaid tänavaid ning lõpuks jõudis äärmiselt hooletult kihutanud juht välja Harju mäele, kuid jäi Komandandi teel tupikusse.

See aga juhti ei peatanud ning ta võttis vastu uskumatu otsuse ja sõitis Harju mäelt treppidest alla Harju tänavale.

Mäe peal sai üks politseinikest veel korraks auto ukse lahti ning juhist kinni, kuid juht otsustas edasi sõita ja teekond jätkus seega korravalvurile seal auto küljes kõlkudes, kord sees, kord väljas.

Harju tänaval peatasid aga juhi teekonna betoonist tuvid ning politsei pidas juhi sisuliselt koheselt kinni. Juht viidi jaoskonda ja politsei kuulas mehe üle.

Põhja prefektuuri pressiesindaja ütles Delfile, et esialgsetel andmetel oli maasturi juht joobes ning tal puudub juhtimisõigus. Samuti on mees politseile tuttav erinevate liiklusrikkumiste tõttu ning mehel on veel praegugi kehtiv tingimisi karistus.

Politsei andmetel ei kuulu mehele ka eelpool nimetatud auto, kuid korravalvuritel ei ole põhjust arvata, et see oleks varastatud.

Mehe suhtes alustati kriminaalmenetlust.