"Hetkel on kindlasti kõige olulisem toimetuse töö korraldamine, et leht ilmuks ja pärast peatoimetaja valimist ka toimetuse koosseisu lõplik komplekteerimine juba vastavalt peatoimetaja arusaamale," rääkis Väljataga Delfile.

Väljataga on pöördunud koondatute poole küsimusega, kas nad on valmis osalema toimetuse töös töövõtulepingu alusel kuni peatoimetaja valimisteni.

Sirbi endine filmitoimetaja Tarmo Teder vastas Väljataga kutsele eitavalt, kirjandustoimetaja Doris Kareva lubas mõelda ja vastata, kuid ei ole seda siiani teinud.

"Marek Strandberg, kes on ka Veronika Valgu kõneisik, vastas jaatavalt, kuid lisas, et oleneb tingimustest. Kuna hetkel ma nende kahe isiku tingimusi veel ei tea, siis ühtegi lepingut sõlmitud ei ole. Seega on protsess pooleli," selgitas Väljataga.

Tänane Päevaleht kirjutas, et kõik ajalehe Sirp töötajad, kelle SA Kultuurileht juhatuse esimees Toomas Väljataga lehe endise peatoimetaja kohusetäitja Kaur Kenderi soovil ja tagasiastuva kultuuriministri Rein Langi heakskiidul koondas, võetakse tööle tagasi.