"Samas näidati videoid vaid youtube'is, mis täiendavaid kulutusi kaasa ei toonud. Seal reklaamisime auhinnareisi ja kutsusime Facebooki mängus osalema," selgitas Mutso Delfile.

Kampaaniat reklaamivad Mutso sõnul ka raadiojaamad NRJ Moskvas ja Love Radio Peterburis. "Mõlemas raadios räägivad diskorid iga päev ühe teema Eestist ning kustuvad inimesi otse-eetris mängima. Lisaks jooksevad mõlemas raadios kolm 10-30-sekundilist promoklippi."

Mutso sõnul on nende vastuoluine nn Matrjoška-reklaam saanud Venemaalt positiivset vastukaja. "Näiteks reisikorraldajad "ABClub", Solvex Tourne Travel Company ja Aviareps Moscow on kampaaniat kiitnud," rääkis Mutso.

Kolmapäevase seisuga osaleb Mutso sõnul mängus 3162 täidetud lennukit, auhind loositakse välja 1.12.2013 seisuga ning reis toimub vahemikus 30.jaanuar - 02.veebruar.

Novembri keskpaigas avaldati sotsiaalvõrgustikesse neli venekeelset videolõiku, mis kutsusid üles jälgima Eesti turismiinfo fännilehte.

Neljaosalise sarja peategelasteks on hiiglaslikud matrjoškad, kes sümboliseerivad Eestisse turismireisile tulnud Vene turiste. Munakujulisi rahvusnukke kujutatakse sattumas piinlikesse olukordadesse – bussis, hotellis, restoranis ja spaas, kus nad ühel või teisel põhjusel äparduvad – ja abivalmis Eesti turismikorraldajaid neile appi tõttamas.

EAS eemaldas klipid sotsiaalvõrgustikust „vastuokslike emotsioonide” tõttu. Reklaamklipid loonud agentuuri DDB Eesti haru esindaja polnud Eesti Päevalehele vastusteks kättesaadav.

"Tänaseks saadud tagasiside alusel otsustati võtta kampaanias aeg maha, et kontrollida, kas algsed eeldused pidasid paika ja hinnata, milline osa kriitikast on konstruktiivne ning kas sõnum vajab korrigeerimist," selgitas EAS-i pressiesindaja Jürg Samel.

Üks ärritunud venekeelse Delfi lugeja Sankt Peterburist rääkis, et EASi kampaania mõjub talle kui venelasele solvavalt ning ei tekita soovi Eestisse külla tulla.

"Matrjoška on sõbralik ja tuntud suveniir, ka saab ühest Matrjoškast mitu ja see sümboliseerib kampaania läbivat teemat ehk „SINA ja sinu 75 sõpra“ lennukiga Eestisse," selgitas Samel.