São Paulo jalgpalliklubi Corinthians endine president Andrés Sánchez, kes on abis ehitustööde järelevalves, ütles, et kraana vajus kokku, kui tõstis paigale osa staadioni katusest, vahendab Reuters.

Sánchezi sõnul on õnnetuse põhjus veel ebaselge ning viivitus ehitustöödes on hetkel muredest kõige väiksem.

Staadioni ehitav tööstuskonglomeraat Odebrecht SA kinnitas, et kavatseb töid jätkata esmaspäeval, kuid töölisi esindav ametiühing teatas, et ehitus võidakse külmutada kuni 30 päevaks, kuni võimud asja uurivad.

Õnnetus heidab järjekordse varju MM-i ettevalmistustele Brasiilias, mida on seganud viivitused, õnnetused, ülekulud ja avalikkuse pahameel valitsuse raiskamise üle, mis kutsus eelmisel aastal esile üleriiklikud massimeeleavaldused.

Töölisi on surma saanud nüüd juba kolme MM-i staadioni ehitusel – São Paulos, Brasílias ja Manauses. Ametnikud on väljendanud muret, et staadionid Manauses ja Cuiabás ei valmi detsembris kukkuvaks tähtajaks ning kolmapäevase õnnetuse tõttu viibib tõenäoliselt ka São Paulo staadioni valmimine.

São Paulo staadion, mille ametlik nimi on Arena Corinthians, kuid mida kohalikud nimetavad asukoha järgi Itaquerãoks, oli õnnetuse hetkeks 94 protsendi ulatuses valmis. MM-i avamäng peaks seal toimuma järgmise aasta 12. juunil.

Sánchezi sõnul ei tekitanud õnnetus staadioni tribüünidele struktuurset kahju, mis oleks võinud kaasa tuua palju suurema viivituse.

Tähtaegadest ollakse maha jäänud ka mujal kui staadioniehitustel. Mitmed transpordiprojektid on tühistatud või edasi lükatud ning töölised on rüganud 24 tundi päevas ja seitse päeva nädalas, et saada õigeks ajaks valmis São Paulo rahvusvahelise lennujaama uus terminal.

Kuut staadioni kasutati selle aasta juunis maailmajagude karikaturniiril, kuigi mitmed neist anti üle hiljem kui rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA oleks soovinud.

Veel kuus, sealhulgas Itaquerão, peaks üle antama detsembri lõpuks, kuid osa tööd on ka selleks ajaks kindlasti lõpetamata.