"Peaminister Yinglucki toetas 297 seadusandjat ja umbusaldas 134," täpsustas Kiatsuranont BNS-i vahendusel.

Riigis on viimastel päevadel aset leidnud katkematud valitsusvastased meeleavaldused.

Tai peaministri Yingluck Shinawatra tagasiastumist nõudvad meeleavaldajad tulid kolmapäeval neljandat päeva lippude ja loosungitega Bangkoki tänavatele, ähvardades võtta üle kõik ministeeriumid.

Vaibumatud meeleavaldused on tekitanud suurema vägivalla puhkemise ohu. Pühapäeval tänavatele kogunenud rohkem kui 100 000 inimeseni järgnevatel päevadel ei ole siiski jõutud, nii et valitsuse kukutamist ei peetud juba ette praeguse seisuga tõenäoliseks.

Yingluck on korduvalt öelnud, et soovib vägivalda ära hoida, ja pakkunud läbirääkimisi kriisi lahendamiseks. Seni ei ole julgeolekujõud valitsusasutusi piiranud meeleavaldajaid isegi pisargaasiga tõrjunud.

"Me ei tohi käsitleda seda võidu-kaotuse olukorrana," ütles Yingluck ajakirjanikele. "Täna ei võida ega kaota keegi, ainult riik saab kannatada."

Teisipäeval andis Tai kohus korralduse vahistada rahutuste käigus ministeeriumide hõivamisele ärgitanud eksminister Suthep Thaugsuban. Endine asepeaminister veetis öö rahandusministeeriumis, mille protestijad on muutnud oma peakorteris.

Kui ta kolmapäeva hommikul 6000 meeleavaldaja eesotsas ministeeriumihoonest väljus, ei üritanud keegi teda kinni võtta.

Peagi hakkas rahvahulk tänavatel paisuma, kuid ei ületanud julgeolekuametnike hinnangul 20 000.

Opositsioonijuhtide hulka kuulunud Suthep oli meeleavaldajate seas, kes jooksid esmaspäeval tormi rahandusministeeriumile. Hiljem tungisid meeleavaldajad ka välisministeeriumisse ja piirasid sisse veel mitme ministeeriumi hooned. Suthep lubas hõivata "kõik ministeeriumid".

Teisipäeval tegi ta esmakordselt teatavaks eesmärgi asendada valitsus mittevalitud nõukoguga, mis tema sõnul olevat vajalik ekspeaminister Thaksin Shinawatra poliitilise aparaadi võimult kõrvaldamiseks. Thaksin on peaminister Yingluck Shinawatra miljardärist vend, kes opositsiooni väitel tegelikult riiki juhib.

Vastasseis riigis valitseb Tai eliidi ja haritud keskklassi ning maapiirkondade elanikkonna vahel, mis moodustab Thaksini võimubaasi, kes on saanud tulu valitsuse populistlikust poliitikast.

Tais on korduvalt olnud poliitiliselt rahutu alates 2006. aasta riigipöördest, millega Thaksin võimult kukutati.