"Idee on praegu väga toores, mistõttu on raske hinnangut anda. Meie arvates on munitsipaalkauplus tavaline kauplus, kus osa kulusid kaetakse linna eelarvest," nentis ta.

Merilai kinnitas, et isegi kui poe loomine õnnestub, siis teised kaubandusettevõtted selle pakutavat konkurentsi ei karda. "Koostöö talupidajatega on ka täna mitmetel jaekettidel ja kauplustel olemas ja selles osas on veel arenemas uusi võimalusi," viitas ta asjaolule, et Tallinna munitsipaalpood lubas kaupa hankida otse talumeestelt, tootjatelt ja hulgimüüjatelt.

"Teeme järgmisel aastal Tallinna esimese munitsipaalpoe, see on meie plaanides sees," ütles Savisaar tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil. Täna valmis ka järgmise aasta linna eelarve, mille juures tõstis Raepress esile Tallinna esimese munitsipaalpoe rajamise.

Säärase poe loomisest on räägitud varemgi, kuid idee pole veel teostunud. 2009. aastal plaaniti seda Nõmme turule.

Raepressi kinnitusel hoiab pood hinnad keskmisest soodsamad linna eelarve toel ja minimaalse juurdehindlusega viis kuni seitse protsenti, mis katab toidukaupade riknemise. Lõppeva tähtajaga toiduained lähevad loodavale Lasnamäe toidupangale, millel puudub seos MTÜ-ga Toidupank.