"Investeeringute planeerimisel on esikohale seatud teed, sport ja haridus," ütles linna finantsdirektor Katrin Kendra. Teede ehituseks ja kapitaalremondiks on eelarve eelnõus ette nähtud 25 miljonit eurot ehk pea sama palju kui käesoleval aastal, vaatamata sellele, et välisrahastus euroliidu struktuurifondidest väheneb 88% ulatuses.

Järgmise aasta eelarves ei saa arvestada välisrahastusega Euroopa Liidu struktuurivahenditest, kuna uue eelarveperioodi rahastamise valdkonnad ja mahud on veel otsustamata.

Eelnõu kohaselt on järgmise aasta eelarve kogumaht 501 miljonit eurot. "Seega on järgmiseks aastaks kavandatud eelarve 3% võrra suurem kui käesoleva aasta algne eelarve," sõnas Kendra.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar rõhutas, et järgmise aasta eelarvesse on kavandatud ka lasteaiaõpetajate, spordi- ja kultuuriasutuste töötajate palgatõus, sotsiaalsete töökohtade projekti jätkamine, lasteaedade ja koolide arvutipargi uuendamine, õpilasmaleva kohtade arvu suurendamine 800 kohalt 1000 kohale, samuti koolilõuna linnapoolse toetuse suurendamine poole võrra.

Olulisemate investeeringutena tõi linnapea välja Tondiraba jäähalli ehituse, Mustamäe polikliiniku projekteerimise, arstide ja õdede maja rajamise käivitamise, Tallinna esimese munitsipaalpoe rajamise ning trammiliini nr 4 rekonstrueerimise, lasteaedade renoveerimise ning koolide renoveerimise jätkamise.