Pärimusmuusika keskust selle asutamisest peale juhtinud Ando Kiviberg oma uute töökohustuste tõttu enam juhtida ei saa, seetõttu kinnitas keskuse nõukogu uueks juhiks Tarmo Noormaa. Noormaa on lõpetanud Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia pärimusmuusika erialal ja töötanud keskuses seitse aastat, olles Viljandi pärimusmuusika festivali programmijuht. Samuti kuulus tema töökohustuste hulka lektoritöö koolikontsertide programmis.

„Festivali programmijuhina töötan kindlasti edasi, lektoritöösse teen esialgu väikese pausi,“ selgitas Noormaa. „Olin nõus selle vastutusrikka koha vastu võtma, kuna arvan, et minu senine kogemus Folgi programmipealikuna kui valdkonnaga kursis oleva inimesena tuleb EPMK-le kasuks."

Eesti Pärimusmuusika Keskus MTÜ asutati 2004. aastal ja selle asutaja ning senine juht Ando Kiviberg ütles, et Tarmo Noormaa sai juhataja kandidaadiks valitud peamiselt seetõttu, et ta on organisatsioonis töötanud piisavalt kaua, et mõista selle toimimise põhimõtteid.

„Kõige olulisemaks aga pean ma aga Tarmo võimet mõista kogukondliku ühiskonna toimimist ning julgust võtta oma kogukonnas vastutav roll. Ta on läbi ja lõhki maamees. See tähendab tervet talupojatarkust, loodusest hoolimist, suurt töökust ja lahket sõbralikku meelt.“


Tarmo Noormaa esimene tööpäev Eesti pärimusmuusika keskuse juhatajana oli 26. november.