Süüdistuse kohaselt põgenes alkoholijoobes 23-aastane Herden Mölder mullu 26. augusti öösel BMW-ga Tallinnas Narva maanteel politseipatrulli eest, vahendas BNS. Tagaajamine lõppes Narva maantee ja Pronksi tänava ristmikul, kus punase tulega ristmikule sõitnud BMW põrkas kokku Volkswagen Pologa. Volkswageni roolis olnud naine sai kokkupõrkes raskelt vigastada.

Samal ööl, paar tundi varem oli Mölder võtnud Keilas enda käsutusse võõra auto ja sõitnud sellega Selveri parklas ringi. Samuti süüdistatakse Möldrit kolmes eelmisel aasta oktoobris toime pandud korterivarguses ja kolmes joobes juhtimises, mis toimusid eelmise aasta aprillis, novembris ja detsembris.

Lisaks süüdistatakse Möldrit selles, et tänavu 28. mai õhtul röövis ta koos ühe teise mehega Tallinnas Linnahalli juures noormehelt mobiiltelefoni. Politsei pidas Möldri kahtlustatavana kinni samal päeval ja sellest ajast viibib ta kohtu loal vahi all.

Esmaspäeval mõistis Harju maakohus Mölderi süüdi joobes juhtimises, röövimises, varguses, auto omavolilises kasutamises ja raske liiklusõnnetuse põhjustamises. Selle eest sai mees nelja aasta ja kolme kuu pikkuse vangistuse. Lisaks tuleb tal tasuda sundrahaks 800 eurot, kaitsjatasu- ja ekspertiisikulu katteks ligi 1200 eurot ning erinevate tsiviilhagide katteks kannatanutele kokku ligi 4000 eurot.

Möldrit on varem kriminaalkorras karistatud kahel korral.