Saatejuht Lauri Hussari küsimusele, kas reformierakondlased Rain Rosimannus ja Kristen Michal olid Kenderi peatoimetaja kohusetäitjaks määramisega seotud, vastas Väljataga, et tema pole sellisel koosolekul viibinud, kuid ei lükanud seda võimalust ka ümber.

"Kender tunneb mitmeid inimesi ja on võimalik, et ta vestles teie nimetatud inimestega ka Sirpi tööle tulemisest. Minuga ei ole keegi neist sel teemal rääkinud," ütles Väljataga.

Väljataga sõnul kiitis ta Kenderi kandidatuuri heaks, sest teadis, et ka kultuuriministeerium toetab Kenderit. "Olin enne kohtunud ühe peatoimetaja kandidaadiga, kes oli ministrilt ettepaneku saanud, kuid keeldunud. Sama päeva õhtul, kui eelmine ära ütles, võttis järgmine ühendust. Eks iga mõtlev inimene saab aru, et need asjad on seotud," rääkis Väljataga.

Sirbi peatoimetaja kohusetäitja Kaur Kender ja toimetaja Robert Kurvitz teatavad ZA/UM-i veebilehel, et astuvad oma ametikohtadelt tagasi, kuna on teinud Andres Aule avaldamata loomingu väljaandmisega ränga eksimuse.

Väljataga sai paari nädala eest ametisse asunud Sirbi peatoimeta kohusetäitja Kaur Kenderi tagasiastumisest teada täna.

"Ma ei teadnud, et selline avaldus öösel tuleb," kommenteeris Väljataga Delfile Kenderi ja toimetaja Robert Kurvitza lahkumist.

Väljataga loodab täna kohtuda nii Sirbi endise peatoimetaja kohusetäitja Lea Lariniga, Kaur Kenderi kui ka seni veel ametis oleva esseistikatoimetaja Valle-Sten Maistega. "Leht peab kolmapäeva õhtul valmis olema ja just seda teemat arutan täna Lariniga," sõnas Väljataga.