Oktoobrikuus Ameerika Ühendriikides sõltumatu agentuuri Eno Center for Transportation poolt korraldatud uuring liiklusõnnetuste ning inimlike eksimuste suhtest on rohkem kui hämmastamapanev. Tuleb välja, et kui 90% kogu USA-s teedel olevatest sõidukitest oleksid automatiseeritud, saaks aastas vältida ligikaudu 4,2 miljonit liiklusõnnetust, säästa 21 700 inimelu ning hoida kokku 2,7 miljardit liitrit kütust.

Samuti tähendaks automatiseeritud sõidukiga sõitmine märkimisväärset ajakokkuhoidu juhile, aitaks vältida liiklusummikutest tulenevat stressi ning kõrgenenud vererõhku ja ärritumist, mis on 75% liiklusõnnetuste põhjuseks.

Kuigi isesõitvad autod on tulevikumuusika, on mitmed Euroopa ja Ameerika autofirmad eesotsas Audi, Mercedes-Benzi ja Fordiga teinud juba märkimisväärseid samme selleks, et inimese mõju autojuhtimisele minimaalseks teha. Oma õla automatiseeritud sõidukite valmimisele on alla pannud ka tehnikagigandid IBM ja Cisco. Raske on prognoosida, millal peaksid sellised autod seeriatootmisesse või koguni Eestisse jõudma, kuid seni peaksime ikkagi maksimaalselt panustama liikluskultuuri ohutusele ning eelkõige arusaamisele, et liikluses ei ole me üksi.