27-aastane Karmen mõisteti süüdi kahes mõrvas ja kahes hauarahu rikkumises. Kohtu väitel tappis naine oma lapsed tahtlikult varsti pärast sünnitust ja peitis surnukehad oma korterisse, kirjutab Helsingin Sanomat.

Kohtu teatel olid kuriteod hoolikalt läbimõeldud ja need olid ka üldiselt rängad, sest ohvriteks olid täiesti kaitsetud, emast täielikult sõltuvad imikud.

Seetõttu leidis kohus, et teod vastavad mõrva tunnustele.

Emale määrati selle aasta mais tehtud vaheotsusega psühhiaatriline ekspertiis, mille järgi oli ta teo hetkel süüdiv ehk sai aru, mida tegi.

Kuriteod tulid päevavalgele eelmise aasta oktoobris, kui politsei leidis vastsündinud tüdruku ja poisi surnukehad.

Üks lastest oli peidetud voodi alla korterisse, mille politsei teise kuriteokahtluse tõttu läbi otsis. Teine surnukeha leiti hiljem tee äärest paari kilomeetri kauguselt.

Ema eitas kevadel kohtus kuritegusid. Kaitse väitel sündisid lapsed kodus surnuina ja naine ei peitnud surnukehi.

Naine varjas rasedust laste isa ja teiste lähikondsete eest. Ta ütles kohtus, et tahtis kasvatada lapsi kodumaal Eestis.

Lastele tehtud kohtumeditsiinilise ekspertiisi tulemusena ei suudetud kindlalt otsustada, kas lapsed sündisid elavalt või surnult. Kohus otsustas muu hulgas naise eeluurimisel antud ütluste põhjal siiski, et lapsed olid sündides elus ja nad tapeti.