„Praegu ei saa ka rakendada kunagist mudelit, et pilt on Soome TV pealt ja heli kuulati Eesti raadiost,“ meenutas Ansip aastakümnete taguseid aegu.

Ansipi sõnul on üheks väljapääsuvõimaluseks see, kui ERR leiaks ka midagi oma eelarvest.

Kui ülekandeks on vaja 600 000 eurot, siis juba litsentsi eest tuleb niikuinii tasuda 400 000 eurot, rääkis peaminister. „Ei ole väga mõistlik maksta ära 400 000 selle eest, et pilti ei tuleks,“ ütles ta.

Teise võimalusena pakkus Ansip välja, et alaliidul lubatakse müüa reklaami ja saada sealt raha. „Kindlasti kommertstelekanalid ei rõõmusta selle üle, aga see pole ka pühaduse teotamine ja seda on tehtud varemgi, seega tasuks kaaluda,“ arutles Ansip.

Tema sõnul on kolmas võimalus see, kui riigikogu leiab riigieelarvest täiendavaid vahendeid. Tema teada riigikogus ka tegeletakse selle küsimusega. „Lõpuks on see ju prioriteetide küsimus,“ tunnistas Ansip.

Eesti rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse esimees Margus Allikmaa on kohtunud eratelekanalite ja Tallinna TV esindajatega, et pakkuda neile tuleval aastal Brasiilias peetava jalgpalli MM-i ülekandeõigust.