Kultuuriministri parteikaaslane ja Reformierakonna juhatuse liige Kaja Kallase sõnul ei ole aga erakonna fraktsioon ise ka saanud Langile Sirbi saaga kohta küsimusi küsida, ütles Kallas saates "Foorum".

"Kui vaadata olukorda, siis kindlasti ei saa rahulolematusest mööda vaadata," leidis Kallas.

Kallas lisas, et ega Langi ümber toimuv tema arvates erakonna mainele kasuks tule. Oma isikliku arvamuse lubas Kallas kujundada homme pärast Langi ära kuulamist.

Regionaalministri Siim Kiisleri (IRL) sõnul tuleb Lang homme hommikul IRLi fraktsiooniga tuleb kohtuma ja siis küsitakse ministrilt kindlasti selgitusi.

Kiisleri teatel saab IRL aru, et lugu on jama, aga ministri isiklik arvamus on see, et olukord on küll kehv, aga mitte nii kehv, kus IRL peaks koalitsiooni lõhkuma ja Keskerakonda võimule laskma.

Sotsiaaldemokraat Helmen Kütt lisas saates, et sotsid loodavad endiselt Langi enda initsiatiivi võtmist ja ise tagasi astumist. Kui minister seda ei tee, siis lubavad sotsid esitada umbusaldusavalduse. "Igal poliitikul on usalduse krediit ja Langil on see läbi," ütles Kütt.

Keskerakondlane Toomas Vitsut ütles aga, et Keskerakonna fraktsioon arutab seda küsimust homme, kuid Vitsuti isikliku arvamuse kohaselt on Lang ametist väsinud ja tema umbusaldamine oleks ministrile positiivne teene.