Annetatud summa kogusid Afganistanis teeninud sõjaväelogistikud teenistuse kõrvalt korraldatud heategevuslike laskevõistlustega, teatas kaitseväe peastaabi strateegilise kommunikatsiooni osakond.

Võistlusel osalesid Camp Bastionis teenivad kaitseväelased ja tsiviilisikud, eriti suure populaarsuse saavutas ettevõtmine Ameerika Ühendriikide merejalaväelaste seas. Laskevõistlused toimusid juuni ja septembri pühapäevadel, võistlusrelvaks oli kuulipilduja MG-3.

Ettevõtmise eestvedajaks oli toetusüksuse ülem kapten Lauri Kriisa, laskmiste ettevalmistamisega ja läbiviimisega oli seotud pea kogu toetusüksuse meeskond.

"Meil kõigil on võimalus head teha ning nõrgemaid aidata," ütles kapten Kriisa. "Kaitseväelastele on see auasi, seda enam kui tegemist on meie langenud või haavatud relvavendade lastega."

Annetuse vastu võtnud Carolin Illenzeeri fondi nõukogu esimees kapten Lauri Kurvits ültes, et selle annetuse väärtus on tunduvalt suurem rahatšekil olevast summast. Kurvitsa sõnul on viimasel ajal toetatavate laste arv tõusnud, kuid mitte sellepärast, et oleks langenuid juurde tulnud, vaid sellepärast, et vigastatud kaitseväelased on perekondi loonud.

Sihtasutuse Carolin Illenzeeri Fondi eesmärk on raha ja mitterahaliste vahendite kogumine teenistuses langenud või raskelt vigastada saanud Eesti kaitseväelaste laste toetamiseks. Fond lähtub oma tegevuses hoolivusest ja heast tahtest, selleks, et aidata katta Eesti eest võidelnud kaitseväelaste laste koolituskulud või toetada nende huvitegevust.

Carolin Illenzeer on operatsioonil "Iraagi Vabadus" 2004. aastal langenud vanemveebel Arre Illenzeeri tütar, keda isa nägi vaid üks kord 2004. aasta suvel pärast Carolini sündi, kui isa Arre operatsioonipiirkonnast kodus puhkusel käis. Sihtasutus alustas tegevust 2011. aasta alguses ja peamisteks tegevusteks on heategevuslikud projektid.