Valitsusjuht tunnistas, et kuigi tavaliselt ei ole peaministril kombeks opositsiooni esindajaga nõustuda, on ta Toobali määratlusega nõus.

„Ilmselt me peame sponsortemaatikat kabinetinõupidamisel käsitlema,“ sõnas Ansip ja lisas, et see on vajalik selleks, et valitsuskabinetis oleks ministrite vaated lähedased või isegi kattuksid.

„Mina pean monopoolsete ettevõtete suhtekorralduse tegevust ülioluliseks,“ ütles Ansip. Ta on enda sõnul selle kohta lugenud ja ka maailmapraktika kinnitab, et monopoolsed ettevõtted peavad marketingiga tegelema.

Samas ei ole see Ansipi sõnul niisama lihtne nagu ka mõni ajaleht oma juhtkirjas kirjutab, et kui ettevõttel on kasumit ülearu, siis andku see riigikassasse ja küllap riik jagab selle raha õigesti laiali.

Ta tõi näiteks, et kui omavalitsusel on sada pütti juba reas ja tahetakse 101. panna, siis ilma suhete silumiseta seda ei saa. „Olümpiakomitee toetamine on auasi ja ettevõttele eeldatavasti kasulik,“ sõnas peaminister küsimusele vastamise lõpetuseks.

Juhan Parts saatis 5. novembril Tallinna Sadamale kirja, milles nõudis sponsorlusotsuse ülevaatamist.

Tallinna Sadama nõukogu otsustas esmaspäeval muuta oktoobri lõpus tehtud otsust toetada erinevaid alaliite ja kollektiive. Muuhulgas jääb toetuseta Neinar Seli juhitud Eesti olümpiakomitee.