2008. aastal 20-aastasena otsustas Karan aga spordist loobuda ja islamile pühenduda, teatas ajakiri Focus esmaspäeval The Locali vahendusel.

Karan sõitis Süüriasse, et ühineda islamistlike mässulistega, kes võitlevad president Bashar al-Assadi vastu. Vend kinnitas ajalehele Bild, et Karan hukkus seal pommiplahvatuses.

Koos Karaniga läksid Süüriasse ka tema 23-aastane naine ja kaks last. Arvatakse, et nad on seal tänini.

YouTube'i on üles pandud video, milles räägitakse Karanist kui pühendunud mässuliste võitlejast ja väidetakse, et videos esinev mees on tema, kuid vend lükkas selle ümber.

„See on araabia keeles. Burak tahtis seda keelt veatult rääkima õppida, aga ei suutnud,“ ütles vend esmaspäeval Bildile. „Ta ei tahtnud võidelda. Ta oli relvastatud ainult selleks, et kaitsta oma sõidukeid. Burak ütles mulle, et raha ja karjäär ei ole tema jaoks tähtsad.“

Venna sõnul vaatas Burak tihti internetist videoid sõjatsoonidest. „Ta oli segaduses ja kurb ohvrite pärast.“

Saksamaa liiduprokuratuur on alustanud juurdlust, et teha kindlaks, kas Põhja-Reini-Vestfaali liidumaalt Wuppertalist pärit Karan toetas välisriigi terrorivõrgustikku.

Veebilehe Transfermarket.de andmetel mängis Karan viis korda Saksamaa U16 koondises ja kaks korda U17 koondises. Esmaspäeval kirjutati tema nime taha „karjäär lõppenud“.