"Meteoor on Maa atmosfääris lendav ja seal ära põlev taevakeha. Kui langev keha on nii suur, et ta jõuab maapinnale, siis nimetatakse teda meteoriidiks," selgitas Leedjärv. "Esimese hooga tunduvad need "sabatähe" moodi objektid küll meteoori moodi olevat," ütles ta.

Leedjärve sõnul ei ole meteooride nägemises midagi eriskummalist. "Paljud neist jäävad märkamatuks, sest kestavad vaid loetud sekundeid. Kui eile oli tegemist minutite jooksul nähtavaga, siis võis see olla hästi hele meteoor, mida kutsutakse ka boliidiks," rääkis ta ja lisas, et täielikult ei saa välistada ka seda, et tegu oli lennukiga, mida loojuv päike valgustas.

Peatselt eeldatavasti taevalaotusse ilmuva komeet ISONiga ta objektide ilmumist ei seosta. 

Pärnus tehtud fotot nähes ütles Leedjärv, et kaheharulised helendused kipuvad mõtteid lennuki poole juhtima. "Mis ei tähenda, et teistel fotodel ei võiks meteoor või boliid olla. Mõlemad on üsna tavapärased nähtused, viimast küll harvem näha," tõdes ta.

"Eile oli üle tüki aja üks väga ilus selge õhtu ja päikese loojumisega samal ajal tõusev täiskuu. Inimestel oli võimalus taevasse vaadata ja näha selliseid asju, mida tavapärase pilves sügisilmaga ei näe," nentis teadlane.

Üks Delfi lugeja sai Vasalemma kandis objekti kukkumise ka videosse: