Varem liinil Moskva-Kaasan lennanud reisijad rääkisid hirmuhetkedest, mida on kogenud õnnetusse sattunud Boeing 737-ga lennates, vahendab infoagentuur Sotši-24.

„Lendasin täna selle lennukiga Kaasanist Moskvasse. Piloot sai raskustega lennuki enne maandumist otseks. Maaga kokku puutudes natuke raputas, aga piloot sai hakkama ja ma lõin risti ette,“ kirjutas Vene suhtlusvõrgustikus VKontakte reisija Ruslan Kalimullin. Enese sõnul märkas ta siis, et lennuk on tõsiselt juba üsna väsinud.

„Ma lendasin hiljuti ka nendega, salongis oli auk, mis oli metallitükiga lapitud, istmed logisesid. Ma olen lennundusega tihedalt seotud, ja sain aru, kui kaua on tegelikult lennanud see küna,“ kirjutas teine sotsiaalvõrgustiku kasutaja Ruslan Israfilov.

Veel üks reisija Grigori Bussarev rääkis lennuki eelviimasest reisist. „Ma lendasin päevase reisiga Kaasanist... Lennuk hakkas Domodedovo lennuväljale maanduma... Ta kõikus küljelt küljele... Nagu turbulentsi ajal, nagu kukuks õhuauku. Tiivad kõikusid küljelt küljele ja nina kaldus pidevalt allapoole,“ kirjeldas Bussarev.

Sotsiaalvõrgustikes leidus ka neid, kes viimasele reisile minemata jätsid. „Kõik on hästi, ma ei lennanud Kaasanisse, plaanid muutusid. Vat mis tähendab pilet ära vahetada!“ kirjutas Jekaterina Avakova.

Juhtunu kohta liigub mitmeid versioone. Teatatakse, et Kaasanis purunenud lennuki piloot teatas enne katset minna teisele ringile mõni sekund enne katastroofi Kaasani lennuvälja lennujuhile, tal ei ole „maandumiskonfiguratsiooni“. „Ta kandis mulle ette, et läheb teisele ringile ja mina ütlesin talle, et võtku kõrgust – kõik dokumentide järgi – ja kõik. Tema ütles, et tal ei ole maandumiskonfiguratsiooni. Ma ütlesin, et võtku kõrgust, nagu see peab standardi järgi olema. Ta kinnitas. Ja ei läinud. See juhtus sõna otseses mõttes mõne sekundi jooksul,“ rääkis lennujuht Kirill Kornišin.

Kaasani lennuväljal purunenud lennuk Boeing 737 figureeris 12 aastat tagasi lennuintsidentide ülevaates Brasiilias. Sellest annavad tunnistust meedias säilinud andmed ja õhuliikluse turvalisuse eest vastutavate riiklike teenistuste aruanded.

Lennukatastroofis Kaasanis hukkus 44 reisijat ja kuus lennuki meeskonnaliiget.