"Ma tõotan kaitsta põhiseadust ja riigi terviklikkust," ütles 44-aastane filosoof ja endine ülikoolirektor ametivannet andes, vahendab BNS.

Ta tänas mõttekaaslasi, peaminister peaminister Bidzina Ivanišvilit, võimupartei Gruusia Unelm liikmeid ja kogu gruusia rahvast usalduse eest. "Täna võitis rahva tahe," kuulutas vastne riigipea, kes võitis valimised 62 protsendiga häältest.

Margvelašvili puudutas kõnes ka Gruusiast lahku löönud separatistlike piirkondade Abhaasia ja Lõuna-Osseetia saatust ning kutsus sealtset rahvast "üheskoos kaaseagset riiki ehitama".

President kinnitas, et Gruusia võimud on valmis parandama suhteid Venemaaga. "Me deklareerime taas valmidust süvendada dialoogi Venemaaga ja lahendada suhetes tekkinud probleemid vastastikuse usalduse alusel."

Margvelašvili ütles talle võidu toonud 27. oktoobri valimiste kohta, et need vastasid "väga kõrgetele demokraatiastandarditele", tänu millele astus Gruusia järgmisse arengufaasi.

Välispoliitika valdkonnas rõhutas president vajadust jätkata lõimumist Euroopa Liidu ja NATO-ga ning tugevdada suhteid USA ja teiste liitlastega.

Gruusia halvimad ajad on möödas ja ees terendub kuldne ajastu, väljendas uus riigipea veendumust.

Margvelašvili ametisseastumisega lõppeb ligi kümnendipikkune Mihheil Saakašvili võimuperiood. Ametist lahkuv riigipea oma järeltulija inauguratsioonitseremoonial ei osalenud.