Daily Maili andmetel Keenia politsei süüdistab ja otsib Lewthwaite' taga seoses seitsme jõhkra mõrvaga - väidetavalt hukati hiljuti tema käsul kaks islamistist usumeest, kaks protsetandist kirikuõpetajat ja kolm oma Somaalia terroriorganisatsiooni al-Shabab liiget.

Keenia politsei hinnangul on Valge Lesk kõigi jaoks "äärmiselt ohtlik".

Eelmisel kuul tuli ka välja, et Valge Lesk kirjutas Osama bin Ladeni ülistuseks oodi, milles hoiatab, et Al-Qaida on tugevam ja raevukam kui kunagi varem, vahendab Kanada uudisteprogramm CBC Newsnight.

Vaatamata kurbusele bin Ladeni surma üle, hoiatas Lewthwaite luuletuses läänt ja USA presidenti Barack Obamat, et džihaad ei ole lõppenud.

Samantha Lewthwaite ehk Valge Lesk


Lewthwaite (29) pöördus islami usku noore naisena ja abiellus mehega, kes ennast Londonis 2005. aasta 7. juuli terrorirünnaku ajal õhku lasi. Daam on üks al-Qaida peamisi värbajaid Ida-Aafrikas ning al-Shababi ametlik kõneisik.

Väidetavalt on ta ise samuti võitlejana osalenud mitmetes pommirünnakutes ja tulistamistes Keenia turismipiirkondades. Riiki kolis ta koos enda kolme lapsega juba rohkem kui kuus aastat tagasi, aga on seni tabamatu.

Ta katkestas kõik sidemed oma perega Inglismaal ning sukeldus Ida-Aafrika islamistlikesse terrorivõrgustikesse ja sõlmis sidemeid teiste Suurbritannia fanaatikutega, kes olid tulnud riiki uskmatute vastu püha sõda pidama.

Lewthwaite juhtis varem gruppi terroriste, kes viskasid 2011. aasta jõuludel brittide hulgas populaarses rannikulinnas Mombasas ühte baari mitu granaati.

Kolm inimest sai surma ja rohkem kui poolsada haavata.

Daily Maili andmetel on võimudel plaan Valge Lesk tabamisel kohapeal maha lasta. Tõenäoliselt viibib ta hetkel Somaalia või Tansaania territooriumil.