Ajaleht tsiteeris salateenistuse üle järelevalvet teostavale senatikomiteele üle antud vilepuhujate tunnistusi, vahendab AFP.

Need tunnistused on vastuolus salateenistuse juhtide kinnitustega, et agentuur ei tolereeri seksuaalselt ebasobivat käitumist, ütles sisejulgeoleku alamkomitee juhtiv vabariiklane, senaator Ronald Johnson neljapäeval Washington Posti vahendusel.

Johnson keeldus süüdistustest täpsemalt rääkimast.

Washington Post kirjutas aga, et tunnistuste järgi kasutasid agendid ja juhtivtöötajad ametlike visiitide ajal prostituutide teenuseid ja külastasid bordelle.

Samuti olid neil väidetavalt reisidel olles abieluvälised suhted ning üheöösuhted või pikemad suhted välisriikide kodanikega, millest ei teatatud nõuetekohaselt, teatas Washington Post.

Ajalehe teatel ütles üks vilepuhuja, et kõrgem juhtkond oli prostituutide teenuste kasutamisest agentide poolt teadlik nii välis- kui riigisisestel reisidel.

Washington Post kirjutas sel nädalal, et president Barack Obama ihukaitsemeeskonna kaks liiget kõrvaldati sellelt töölt pärast seksuaalse sisuga e-kirjade saatmist naissoost alluvale.

Üks karistatutest, Ignacio Zamora, juhtis sisejuurdlust eelmise aasta skandaali kohta, mis puudutas üle kümne salateenistuse agendi pummeldamist koos prostituutidega enne presidendi visiiti rahvusvahelisele tippkohtumisele Colombiasse Cartagenasse.

Salateenistus sai Zamora e-kirjadest alluvale teada pärast seda, kui ta püüdis kätte saada kuuli, mille oli unustanud maha ühe naise tuppa peenes Hay-Adamsi hotellis Valge Maja lähedal, kirjutas Washington Post.