Delfi videoreporteri sõnul oli kohapeal olnud juttu sellest, et kuna kohalikud elanikud ei tahtnud, et kuusk maha võetakse, siis raius keegi alumised oksad ära, et kuusk nö kasutuskõlbmatuks muuta. Kuuske maha raiunud tööliste sõnul on kuusk siiski sellises seisus, et seda saab kasutada.

Tallinna Kesklinna valitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja Aigar Palsner ütles Delfile, et kuusel olid ühelt poolt oksad maha saetud alt kuni viie meetri kõrguseni.

Sellest hoolimata tuuakse kuusk Raekoja platsile. „Me kohendame teda ja paneme lihtsalt tüvesse oksi juurde nii nagu vanal heal nõukogude ajal tehti,“ rääkis Palsner. Tema sõnul täiendatakse ka kuuse valgustust.

Praegu on kuusk mahavõtmise paigas treileri peal ja tema oksi seotakse. Keskpäevaks jõuab kuusk Raekoja platsile. Palsner selgitas, et kuna nädala lõpus algab juba jõuluturu paigaldamine ja turg koondub kuuse ümber, siis ei saa kuuse paigaldamisega ka enam venitada.

Palsner ei soovinud öelda konkreetset omanikule kuuse eest makstavat summat, et jätta omale soodsat kauplemisruumi järgmiseks aastaks. Koos kõikide muude kuuse paigaldamise ja koristamisega seotud kuludega läheb kuusk kesklinna valitsusele maksma 7888 eurot.

Tänavune jõulupuu on umbes 16 meetrit kõrge. Palsner kinnitas, et tänavu kuuse ümberkukkumist enam ei juhtu.

Kuuse valgustus, mida on sel aastal uuendatud, süüdatakse esimesel advendil.

Kesklinna valitsus kuulutab igal aastal välja konkursi Raekoja platsile sobivaima kuuse leidmiseks. Sel aastal laekus vaid kuus pakkumist, millest sobivat ei leitud.

Väljavalitud kuuse leidis üks linnaosavalitsuse töötaja Kiili vallas ringi sõites ning pärast omandiõiguse väljaselgitamist vormistas omanik kuuse maha võtmiseks raieloa.