Halvasti nähtavad jalakäijad ei ole ainult maapiirkondade probleem, ka tänavavalgustusega tänavatel võib pimedal ajal tumedas riides jalakäija eriti vihmasaju ajal autojuhile halvasti märgatavaks osutuda, ütles Põhja-Tallinna konstaablijaoskonna vanem Peeter Puio.

„Helkur on igapäevaselt vajalik ese linnatänavatel, mis teeb jalakäija nähtavamaks ning vähendab oluliselt riski sattuda liiklusõnnetusse,“ ütles Puio. „Vaatamata tänavavalgustusele on jalakäijad pimedal ajal linnatänavatel autojuhtidele halvasti nähtavad ning liigse enesekindlusega teele astuv inimene võib põhjustada liiklusohtliku olukorra.“

Helkureid jagasid politseinikud täna õhtul mitmetes erinevates kohtades Tallinna kesklinnas ja Põhja-Tallinnas. Tänase operatsiooni käigus oli helkuri saamisel ka lisatingimus, kui politseinikud märkavad halva nähtavusega kohas ilma helkurita liikunud jalakäijat, siis antakse talle helkur, aga vormistatakse ka hoiatus ning kui sama inimene järgmisel korral ilma helkurita politseinikele silma jääb, ei pruugita enam piirduda hoiatusega.

Tänavu oktoobri ja novembri jooksul on Tallinnas ja Harjumaal liiklusõnnetustes viga saanud 27 jalakäijat, neist seitsmel puudus helkur. Novembris õnnetusse sattunud kaheksast jalakäijast ei olnud helkurit viiel.

Viimati sai jalakäija viga pühapäeva õhtul kella 20 paiku kesklinnas Pärnu maanteel, kui tumedates riietes ja helkurita mees sai löögi sõiduautolt ja toimetati haiglasse.