11. novembri hilisõhtul tegid Rakvere politseinikud liiklusjärelevalvet, kui märkasid Kunda linna märgi juures ohutuledega seisvat sõiduautot Volkswagen Golf.

Sõidukist eemaldusid kaks noormeest, kellest ühel oli kanister käes.

Politseinikel oli teadmine, et sõiduk hakkab liikuma Ida-Viru suunas. Rakvere politseijaoskonna välijuht Toivo Grünberg ütles, et Viru-Nigula asulasse sõitis Volkswagen lubatust palju suurema kiirusega sisse. Ilmselt märgates politseiautot, vähendas juht kiirust ja jäi hetkeks teepeenrale seisma, kuid siis andis gaasi ning asus eest ära sõitma. Politseinikud sõitsid vilkuritega järele, kuid juht võttis suuna Aseri poole ega kavatsenudki peatuda. Politsei kutsus abiväge ka naabermaakonnast.

Lõpuks kaotas juht ühel metsateel auto üle juhitavuse ja sõitis teelt välja põllule. Seejärel kargasid autost välja juba varem Kundas nähtud kaks noormeest, kes üritasid põgeneda. Kõrvalistuja allus politseiniku käsule seisma jääda, kuid autojuht jooksis, kuni kukkus.

„Eest ära sõitmine on väga ohtlik tegu. Auto oli tehniliselt korrast ära ja liikus ühest teepeenrast teise. Õnneks oli öine aeg ja igasugune liikumine maanteel puudus,“ rääkis Grünberg.

Politsei tuvastas juhil, 16-aastasel noormehel alkoholijoobe. Varasemalt pole tal politseiga kokkupuuteid olnud ja pärast menetlustoiminguid viidi ta koju ning anti emale üle.

Tema suhtes algatati väärteomenetlus liiklusseaduse erinevate sätete rikkumise eest. Noormees ise tunnistas oma rikkumisi, kuid auto juhtimist õigustas ta iseseisva liiklusseaduse tundma õppimisega.