„Me leidsime päästepaadi. Ma hüppasin peale, Schettino oli hüpanud just enne mind,“ ütles Ianelli Grossetos, kus kapteni üle kohut peetakse, vahendab AFP.

Ianelli tunnistus näib kinnitavat süüdistusi, et Schettino, keda on hakatud kutsuma „Kapten Argpüksiks“, põgenes laevalt, et ennast päästa, samal ajal kui hirmunud inimesed olid endiselt hukule määratud laeval lõksus.

Schettino ise kinnitab, et libises 90-kraadises kreenis olnud Costa Concordialt alla päästepaati.

Palju tsiteeritud telefonikõnes võib kuulda, kuidas Itaalia rannikuvalve ametnik Schettinot sõimab ja käsib tal laevale naasta, kuid kapten seda käsku ei täida.

Järgnevas videos on ära toodud Schettino ja rannikuvalve ametniku vestlus (ingliskeelsete subtiitritega):

„Me moodustasime inimketi, et mitte libiseda,“ ütles Ianelli, kirjeldades kaost laeva pardal pärast karilesõitu Toscana rannikul Giglio saare juures. „Ma kuulusin Tango India toetusmeeskonda ja me aitasime vähemalt viit vigastada saanud inimest. Kui ma ei näinud enam reisijaid, läksin ma koos Schettino ja veel nelja inimesega ja me leidsime päästepaadi. Ma hüppasin selle katusele, Schettino oli hüpanud just enne mind. Kohe kui päästepaat lahti pääses vajus laev ümber ja tekk, kus me olime olnud, jäi vee alla. Teel kaldale võtsime me peale vees olnud reisijaid.“

Schettinot ootab kuni 20-aastane vanglakaristus, kui ta süüdi mõistetakse.