PCC-d, mis on Brasiilia suurim kuritegelik organisatsioon, juhitakse riigi vanglasüsteemist ning sellel on tuhandeid liikmeid, vahendab Sky News.

Politsei, mis on viimastel aastatel PCC-ga avalikult sõda pidanud, teatas, et ei usu, et PCC võiks MM-i ajal rünnakuid korraldada.

Turniir algab järgmise aasta juunis ning avamäng toimub PCC kodupaigas São Paulos. Brasiiliasse on selleks ajaks oodata tuhandeid jalgpallifänne välismaalt.

Politseiülem Fabiano Barbeiro, kes on juhtinud PCC-vastast võitlust São Paulo eeslinnas São Bernardos, ütles Sky Newsile: „Me oleme valmis sellist tegevust ära hoidma. Me jälgime neid kogu aeg ja me usume siiralt, et neil ei ole võimalik rünnata. Nad ei kasuta vägivalda niisama, neil on põhjus. Sihtmärgiks ei ole tavalised inimesed, vaid nende vastased.“

Politsei ja PCC vahelise võitluse intensiivsusest annab tunnistust see, et ainuüksi eelmisel aastal mõrvati sada politseinikku.

PCC-d juhib Marcos Willians Herbas Camacho, hüüdnimega Marcola, kes on istunud alates 1993. aastast mõrva eest vangis.

PCC endine narkodiiler Daniel Martins, kellest sai pärast vanglast vabanemist misjonär, ütles Sky Newsile, et usub, et rühmitus ei kavanda rünnakuid MM-i vastu.

„Nad ei teeks seda iialgi, sest see näeks halb välja. Nad ei ole rumalad. Nad ei ole kõike seda, millisena neid näidatakse,“ ütles Martins.

São Paulo prokuratuur on PCC tegevust uurinud kolm aastat.

„Jah, nad on võimelised MM-i ründama, aga ei ole nende huvides seda teha,“ ütles peaprokurör Márcio Sérgio Christino Sky Newsile.