Täna hommikul kella 9 paiku võis märgata nii politsei, pommigrupi kui ka kiirreageerijate masinaid sõitmas Ämari lennubaasi suunas. Politsei pressiesindaja Andres Sanga sõnul eriteenistused väljakutsele ei sõitnud. Kuigi täpset põhjust politsei esindaja öelda ei osanud, arvas ta, et tegemist võib olla mõne õppusega.

Kaitseväe peastaabi teavitusosakonna pressijaoskonna ülema kaptenmajor Ingrid Mühlingu sõnul on eriteenistuste masinate Ämarisse sõidu põhjus aga väga proosaline. Nimelt tutvuvad täna kõrgematel riigikaitsekursustel osalejad Ämari lennubaasiga ning seal esitletakse neile ka eri ametkondade käsutusel olevat tehnikat.

Kõrgemate riigikaitsekursused on mõeldud tutvustamaks poliitikutele, kõrgematele riigiametnikele ja kaitseväelastele, KOVle, majandus- ja arvamusliidritele, kultuuri- ja haridustegelastele, ajakirjanikele, kolmandale sektorile ning läbi kõigi nende kogu ühiskonnale Eesti julgeoleku-, välis- ja kaitsepoliitikat ning riigikaitse laiapõhjalist käsitlust; suurendada koostööd ning ühiskondlikku sidusust riigi kaitse valdkonnas.