Üheks erinevuseks saab pidada suurtes kogustes müüdud ASIC "kaevurite" hulka. Müüdud ASIC kaevurite hulk on nõnda suur, et madala kursi ja pidevalt suureneva kaevanduse raskusastmega on väga raske teenida bitcoinide kaevandamise teel mõistlikku tulu. See on loonud olukorra, kus suur osa kaevandatud bitcoinidest jääb kaevurite endi kätte kõrgemat kurssi ootama. See annab põhjust uskuda, et languse korral on bitcoinide müük väiksem ja seega pole ka mulli lõhkemise pauk nõnda tugev.

Lisaks sellele on bitcoini tuntus poole aastaga veelgi enam levinud ja määravat rolli on hakanud mängima ka Hiina börs. Mida suurem on kasutajate hulk, seda vähem tõenäoline on näha suuri järske müüke, mis põhjustavad börsidel üleüldise paanika.

Oluline on ka aprillis saadud bitcoini kasutajate kogemus, kuna nüüdseks on õpitud, et bitcoini hinna langedes tasub ainult oodata, kuni see jälle tõuseb. Aprillis müüdi bitcoini madalamalt kui 50€ ühiku eest, kuna oli siiras hirm, et bitcoin muutub täiesti väärtusetuks ja 50€ on parem kui 0€. Praegune olukord on aga tõestuseks, et kannatlikuks jäädes oleks tollased müüjad saanud poole aasta pärast 3-4 korda parema hinna.

Arvan, et praegune äkiline tõusutrend ei ole lõpmatu, aga mulli lõhkemine on seekord valutum ja mull jõuab end ilmselt praegusest suuremaks paisutada. Soovin kõigile bitcoini omanikele kainet mõistust selle kiire paisumisega toime tulekuks ja hoidke meeles, et müüge varakult või jätke müümata!