Täna selgus, et konverentsisaalist otsepilti üle ei kanta ja kedagi pressi poolelt sisse ei lasta. Esimese hooga teatas pressiesindaja küll, et tulla võib, kuid kontrollimise järel selgus, et istung on suletud.

Komisjoni esimees Sven Sester põhjendas seda sellega, et pärast saab nii või naa kommentaare küsida. "Arutasime, kuidas kõige paremini on võimalik seda arutelu läbi viia, siis leidsime, et kõik osapooled on kohal ja olulisim on see, et osapooled saaksid ära kuulatud. Pressil ei kao võimalus kõikidelt kohalolijatelt pärast istungit kommentaare küsida," rääkis Sester.

Arutlusele tulevad kolm põhiteemat. Kõigepealt tulumaksuseaduse muudatused, mis puudutavad isikliku sõiduauto töösõitudeks kasutamise eest makstavat hüvitist. Teine teema on käibemaksuseaduse muudatused, mis puudutavad autode käibemaksu. Kolmandaks tuleb arutlusele seaduseelnõu, mille jõustumisel sunniks seadus ettevõtjaid täiendavalt deklareerima ostjate ja müüjate lõikes arveid, kui kogusumma on vähemalt 1000 eurot.

Riigikogu kodukorra seaduses on kirjas, et komisjon võib otsustada kuulutada istungi avalikuks, kui selle poolt hääletab üle poole komisjoni koosseisust.

Rahanduskomisjon saatis aga hiljem pressiteate, milles oli kirjas, et komisjon asub siiski uuesti arutama seda, kas teha istung avalikuks või mitte. "Seoses sellega, et avalikkuses on suur huvi nimetatud temaatika vastu, panen istungi avalikuks kuulutamise küsimuse istungi algul hääletusele ja kui otsus on positiivne, siis teeme ka veebiülekande," ütles Sester.

Otsuse kohaselt tehti istungist siiski otseülekanne.