Suklese poolt hääletas 14 volikogu liiget. Vastu oli 4 volikogu liiget, 2 sedelit olid kehtetud. Kohal oli 20 volikogu liiget.

Suklese esitas kandidaadiks tema erakonnakaaslane Reformierakonnast Kalju Aigro, rohkem kandidaate ei esitatud.

Sukles ütles oma ettekandes, et kui ta valitakse linnapeaks, siis linnavalitsus saab olema neljaliikmeline: linnapea ja kolm aselinnapead.

Aselinnapea n-ö tehnilisel alal on Peeter Vikman. Suklese sõnul on Vikman suurte kogemustega ja olnud tema hea töökaaslane viimased neli aastat.

Sotsiaalküsimuste alal saab aselinnapeaks Kaja Rootare. „Hea kolleeg ammustest aegadest ja sotsiaalmaja juhataja,“ ütles Sukles. Sotsiaalvaldkonna aselinnapea koht on Suklese sõnul vajalik seepärast, et Eestis ja Haapsalus on rasked ajad. „Sellega fokuseerime ühe aselinnapea töö antud alal,“ ütles Sukles.

Kolmas aselinnapea on Haapsalu kolledž arendusjuhina töötanud Liina Põld, kes hakkab kureerima haridusvaldkonda ja on linna arengujuht. „Järgnevad aastad on väga murrangulised just selle poole pealt, et avanevad jälle Euroopa rahad ja me peame olema valmis, et olla konkurentsivõimelised neid rahasid taotlema,“ põhjendas Sukles.

Volikogu liige Ingrid Danilovi küsimusele, kes hakkab juhtima linna kultuurivaldkonda, vastas Sukles, et see valdkond jagatakse tema ja Liina Põllu vahel.

Haapsalu volikogu kinnitas täna linnapea ja aselinnapeade palga. Linnapea Urmas Sukles hakkab saama 2050 eurot kuus (brutopalk). Kolme aselinnapea palk on 1750 eurot.

Lisaks on linnapeale ja aselinnapeadele võimalik maksta tasu isikliku auto kasutamise eest jm lisatasusid. Eelnõu poolt hääletas 19 volikogu liiget.

Aselinnapea kohalt vabastati Andreas Rahuvarm. Volikogu otsusega makstakse Rahuvarmile lahkumise puhul hüvitist kolme kuupalga ulatuses.