"Rünnakud ei ole suurenenud, lihtsalt viimastel päevadel on need pälvinud laiemat avalikku tähelepanu," ütles RIA kommunikatsioonijuht Liisa Tallinn Delfile.

Tallinna sõnul pole rünnakud oma mõju poolest tõsised. "Oleme mures siis, kui rünnatakse elutähtsaid teenuseid. Inimestel pole põhjust muretseda, sest veebilehed tehakse ruttu korda".

Selliseid rünnakuid nagu täna Kumule, tuleb Tallinna sõnul mitu korda päevas ette. "Iga veebileht kasutab sisuhaldustarkvara, mille abil veeblilehe sisu muudetakse. Veebiadministraatorid peavad sisuhaldustarkvara regulaarselt uuendama, sest muidu jäävad parandamata aja jooksul ilmnenud ja pahalaste teada olevad turvaaugud. Kui uuendamata lehed üles leitakse, kasutavad häkkerid seda ära ja riputavad leheküljele meelepäraseid teateid," selgitas Tallinn.

Täna häkiti Kumu kunstimuuseumi kodulehte ning reedel sattud rünnaku alla kaitseministeeriumi leht. Viimase osas riputas Anonymous Ukraine oma kodulehele teate, kus väidetakse, et ministeeriumi kodulehe mahalangemise taga on nemad, kirjutas ERR.

Läti kaitseinisteeriumi teatel on laupäeval alanud NATO õppuste Steadfast Jazz 2013 ajal on küberrünnakute arv Balti riikidele kiiresti kasvanud ning rünnatud on nii Läti kui ka teiste Baltimaade veebilehti.

Rünnatud saitidele on riputatud teated, mille kohaselt lehekülje turvaparameetrid ei vasta NATO küberkaitse kompetentsikeskuse nõudmistele. Sõnumid on sisaldanud ka infot Steadfast Jazzi kohta ning need on kandnud alliansi logo.