Peaminister Andrus Ansip süüdistas neljapäeval Krossi juhtumi politiseerimises IRLi ministreid Urmas Reinsalu ja Ken-Marti Vaherit. Ansipi sõnul raskendas politiseerimine Arctic Sea piraatlusejuhtumis tõe väljaselgitamist.

Nimelt teatasid nii Reinsalu kui Vaher 19. oktoobril, et päev varem Interpoli kodulehele ilmunud IRLi Tallinna linnapeakandidaat Eerik-Niiles Krossi tagaotsimiskuulutus on Venemaa katse sekkuda Eesti kohalikesse valimistesse ning tagaotsimiskuulutus on poliitilise iseloomuga.

Mitmed Reformierakondlased on samuti süüdistanud IRLi asja politiseerimises, viimati tegi seda endine justiitsminister Kristen Michal. Nutt ei olnud sellega nõus.

"Krossi küsimuse on algatanud Venemaa ja poliitilistes huvides. Me ei saa lubada, et Venemaa dikteerib meile, kes on süüdi, kes mitte ja kes sobib Eesti poliitikasse, kes mitte. Eesti õiguskaitseasutused on öelnud, et Krossi pole alust Arctic Sea juhtumiga seotuses kahtlustada. Poliitikud võiksid usaldada Eesti õiguskaitseasutusi ning lähtuda süütuse presumptsiooni põhimõttest," kommenteeris Nutt.