Latkovskise sõnul taotleb Kasparov kodakondsust eriteenete eest. Sealjuures tahab ta säilitada ka Venemaa kodakondsuse, vahendab Läti Delfi.

„Läti kodanikuna saan ma võimaluse tegelda piiranguteta poliitikaga demokraatia, rahu ja õigluse nimel nii Venemaal kui ka teistes maailma riikides, kus rikutakse inimõigusi ja tallatakse jalge alla demokraatlikke norme,“ ütles Kasparov BNS-i vahendusel.

Kasparovi sõnul on tema elu juba noorusest alates olnud Lätiga seotud ja ta saavutas seal 1970. aastatel tähtsa võidu males. Kasparovi poja Vadimi ema on Läti kodanik, pojal on Läti elamisluba ja ta külastab tihti Riiat.

Kasparov kirjutas oma kirjas, et Läti kodanikuna võiks ta anda märkimisväärse panuse haridusse oma programmi Kasparovi malefond kaudu.

Kasparov on sündinud 1963. aastal Bakuus. Ta on üks maailma tuntumaid ja tituleeritumaid maletajaid. Viimastel aastatel on ta tegelnud aktiivselt poliitikaga. 2005. aastal asutas Kasparov ühinenud kodanikerinde ning on pärast seda osalenud rohkearvulistes katsetes Vene opositsioon ühendada.

Selle aasta aprillis teatas liikumise Solidaarsus aktivist Ilja Jašin, et Kasparov on otsustanud emigreeruda. Kasparov ise lükkas selle väite ümber ja nimetas seda kuulujutuks.

Siiski sõitis Kasparov juunis välismaale ning teatas, et lahkus Venemaa territooriumilt ega kavatse lähiajal kodumaale naasta seoses sellega, et ta kutsuti vestlusele uurimiskomiteesse.