"Praegusel presidendil on jäänud veel pea kolm aastat ametiaega. Enne presidendivalimisi toimuvad veel nii europarlamendi kui ka riigikogu valimised ning alles seejärel oleks mõistlik hakata arutama presidendikandidaatide üle," ütles Tsahkna Delfile.

Eurovolinik Siim Kallas ütles intervjuus LP-le, et kandideerib presidendiks, kui talle ettepanek tehakse. "Kui oled juba nii kaua poliitikas olnud ja kui õigel ajal tuleb reaalne pakkumine, siis näidake mulle poliitikut, kes ütleks ei, ma ei tunne huvi. Aga ma ei ela täna selle nimel. Muidugi on meelitav olla presidendikandidaadina välja pakutud ja kui see pakkumine tuleb, olen kindlasti huvitatud," vastas Kallas ajakirjaniku küsimusele.

SDE esimees Sven Mikser leidis teemat kommenteerides, et Kallas on küll hea presidendikandidaat, kuid enne valimisi peaksid VEB-fondi ja R-Hooldusega seotud küsimused saama vastuse. Samuti leiab ta, et pärast Toomas Hendrik Ilvese kahte ametiaega võiks järgmine president olla märksa sisepoliitilisem figuur ja ses mõttes ei kõnele Kallase pikk Brüsseli-põlv tema kasuks.