Raamatu „Double Down: Game Change 2012“ autorite Mark Halperini ja John Heilemanni sõnul esines Obama sellise avaldusega eelmisel aastal droonirünnakutest rääkides. CNN-i ajakirjanik Peter Hamby tuletas seda meelde oma ülevaates raamatust ajalehes Washington Post, vahendab väljaanne Huffington Post.

Kuigi Valge Maja pole presidendi väidetavaid väljaütlemisi ametlikult kommenteerinud, lükkas Obama abi Dan Pfeiffer pühapäeval teised raamatu väited ümber. Sealhulgas ka selle, et kaaluti asepresident Joe Bideni asendamist endise riigisekretäri Hillary Clintoniga.

„Presidenti häirivad alati lekked,“ ütles Pfeiffer ABC-le. „Ma ei ole temaga sellest raamatust rääkinud. Ma ei ole seda lugenud. Tema pole seda lugenud. Aga ta vihkab lekkeid.“

2009. aastal Nobeli rahupreemia saanud Obama on juhtinud USA luure keskagentuuri (CIA) tapmisprogrammi laiendamist. Uuriva ajakirjanduse büroo teatel on alates 2004. aastast selle raames tapetud 2528-3648 inimest. 416-948 neist inimestest on hinnanguliselt olnud tsiviilisikud.