Turay sõnul on Eesti oma kommunistliku mineviku tõttu juba loomu poolest neoliberalismile kalduv ning rakendab Austria koolkonna majanduspoliitikaid, mille üheks osaks on ka majanduskriisi ajal rakendatud kasinusmeetodid.

Peavoolu majandusteadlaste jaoks on matemaatika asemel ratsionaalsusele keskenduv Austria koolkond ohtlik ja arust ära, sest kui neil on õigus, siis majandus polegi teadus.

"Kui Eestil on õigus, siis matemaatika ei tööta ja ükski majandusteadlane ei peaks Nobeli preemiat saama," mõtiskles Turay. Ajakirjaniku sõnul võib Eesti saada näiteks, millega võib umber lükata nii mõnegi majandusteadlase elutöö. Just sellest olevat tingitud ka mõni aeg tagasi kirgi kütnud debatt president Ilvese ja majandusteadlase Paul Krugmani vahel.

Turay tunnustas Krugmani kui andekat ja suurepärast majandusteadlast ja võrdles talle vastu vaidlemist kui füüsikule stringiteeorias vastu vaidlemist. Siiski ei tähenda see, et majandusteadlasel on alati õigus. "Just sellepärast on Eesti tähtis," sõnas Turay.

TEDxTartu on maailmakuulsa TED-konverentsisarja formaati järgides korraldatud kohalik üritus, kus jagavad oma olulisi saavutusi, kogemusi ja ideid silmapaistvad esinejad erinevatest eluvaldkondadest.