Tervise Arengu Instituudi direktori Maris Jesse hinnangul ostetakse odavamat alkoholi rohkem ja seega ka juuakse rohkem.

Minister Rõivas tõi näiteks, et kui praegu saab odava pooleliitrise viina kätte näiteks 4.50 euroga, siis pärast miinimumhinna kehtestamist ei tohiks säärast toodet mingil tingimusel müüa odavamalt kui 5 eurot või miks mitte ka 5.50 - kuhu piir täpselt seada, olevat mõtlemise ja arutamise koht.

Hea lugeja, mida arvad sina? Kas hinna alampiiri kehtestamine on vajalik ning kui on, siis kuhu peaks selle piiri tõmbama?

Kas 50 sendi või 1 euro suurune muutus viinapudeli hinnas mõjutab tõesti tarbija käitumist? Kas hinda nii palju tõstes ostab joodik ühe pudeli vähem ning seda samavõrra langetades harilik inimene ühe pudeli rohkem?

Mille poolest on hinna alampiiri kehtestamine kasulikum kui aktsiisi tõstmine?

Jaga oma mõtteid kommentaariumis või kirjuta e-posti aadressil rahvahaal@delfi.ee !