Politsei teatas, et neil ei ole piisavalt tõendeid linnapeale süüdistuse esitamiseks. Ford on väitnud, et videot ei ole olemas ning kinnitanud korduvalt, et ei kavatse tagasi astuda, mida kordas ka neljapäeval, vahendab Fox News.

Lõplik sõna kanadalastele kuid kõneainet pakkunud ja neile piinlikkust valmistanud populistliku linnapea kummalise karjääri osas on ilmselt öelda valijatel. Ford on lubanud, et kandideerib järgmisel aastal teiseks ametiajaks Kanada suurima linna juhiks.

„Mul ei ole mingit põhjust tagasi astuda,“ ütles Ford neljapäeval naeratades ajakirjanikele.

Linnapea sõnul ei saa ta end kaitsta, sest afäär on osa kriminaaljuurdlusest, mis puudutab üht tema sõpra. „See on kõik, mida ma võin praegu öelda,“ teatas Ford.

Mais süüdistati Fordi selles, et ta on jäädvustatud videole klaasist kräkipiipu popsimas. Ajalehe Toronto Star kaks reporterit väitsid, et on videot näinud, kuid seda pole kuskil avaldatud. Ford jäi enesele kindlaks ja väitis, et ei suitseta kräkki ja sellist videot ei ole olemas.

Ford valiti Toronto linnapeaks kolm aastat tagasi eeslinnades levinud rahulolematuselaine toel. Ta on üle elanud kaks katset ta ametist lahti kangutada süüdistatuna huvide konfliktis ning on olnud pidevalt uudistes oma üha kummalisemaks muutuva käitumise pärast.

Neljapäeval kutsusid aga kõik neli peamist Toronto päevalehte Fordi üles tagasi astuma.

Politseiülem Bill Blair ütles, et video avaldatakse, kui Fordi sõber ja ajuti tema autojuht olnud Alexander Lisi narkosüüdistustega kohtu alla läheb.

Lisi kohtuasja prokurör avaldas neljapäeval dokumendid, mis näitavad, et politsei on otsinud läbi Fordi prügi, et leida tõendeid narkootikumide tarvitamise kohta. Laiaulatusliku jälgimisoperatsiooni käigus on jälgitud nii linnapead kui ka Lisit.

Dokumendid näitavad, et Fordi sõbrad ja endised alluvad tundsid muret, et Lisi õhutab Toronto linnapea väidetavat narkootikumide tarvitamist. Dokumendid näitavad, et Ford sai Lisilt aeg-ajalt pakikesi.