"Pärast seda, kui teflonpanni külge kinni põlenud lihatükid lahti kraapisin, võtsin siis lõpuks kätte ka pakendi ja üritasin välja lugeda, mida see sisaldab. Kui minu mäletamist mööda on vaja soolaliha valmistamise jaoks liha soola ja vett, siis selles pakendis oli lisatud lõhna- ja maitsetugevdajat E62, erinevaid lõhna ja maitseaineid, taimset valku ja säilitusainet E250.

Need asjapulgad sealt Nõo Lihatööstusest võiksid siinsamas Delfis üles astuda ja rahvale lahti seletada, kustkohast see liha pärit on ja mille pärast oli ikkagi vaja seda nii palju lõhnastada ja maitsestada.

Kuna kõrval oli ka sama firma pakendatud ja jahutatud sealiha, mille päritolumaaks oli pakendil Saksamaa, siis võiks samas ka lahti seletada, kuidas on võimalik värsket kvaliteetset liha Saksamaalt siia transportida ja pärast kõigi kulutuste mahaarvamist müüa seda poes Eesti lihast 2 eurot odavama kilohinnaga?

Mul isiklikult pole midagi selle vastu, kui mõni ettevõte suudab odavamaid lihatooteid pakkuda, kuid kui nendeks toodeteks on kusagil Lääne-Euroopas müügilt kõrvaldatud ja utiliseerimisele määratud tooted, siis tekib vägisi kahtlus, et kas selle jaoks meid Euroopa Liitu vastu võetigi," ütleb lugeja.

Lugeja kirjale vastab Nõo Lihatööstuse müügi- ja turundusjuht Simmo Kruustük:

"Meil on äärmiselt kahju, et pidite ostus pettuma, kuid selleks, et aru saada, millest antud probleem tulenes, peame ekspertiisi koostama ja meil on vaja reaalselt antud toodet näha.

AS Nõo Lihatööstus kasutab soolapeekoni tootmiseks ainult jahutatud, kõrge kvaliteediga küljeliha. Varasemalt tootega probleeme pole esinenud ja võime kinnitada, et kõik meie tooted läbivad mitmekordse kontrolli.

Liha kleepumine panni külge võis tuleneda selle kõrgest kuumusest või teflonpinna vigastustest. Samas ei saa me alati kontrollida täielikku tarneahelat tootmisest kliendi lauale, mille jooksul võib toode saada sooja - katkeda külmakett, või puruneda pakend. Arvan, et eespool mainitud tegurid võisidki põhjustada teie pahameele.

Soolapeekonit valmistatakse traditsioonilise meetodi järgi, hoides toodet soolvees 2-3 päeva, mil liha jõuab korralikult läbi laagerduda. Paraku ei anna ainuüksi sool tootele head maitset, mistõttu on soolvees kasutatud ka vähesel määral maitseainete segu, kus on ühe komponendina ka üliväike kogus maitsetugevdajat ja vastavalt toidu märgistamise seadusele on kohustus see ka pakendile märkida.

Kirja teisest poolest jääb mul arusaamatuks, mis tootega tegu oli ja kus seda müüdi? Vastavalt toidu märgistamise seadusele märgime pakendile ka päritolu riigi.

Kõigele vaatamata täname tagasiside eest ja loodame, et jääte ka edaspidi meie tooteid tarbima. Hindame kõrgelt igasugust tagasidet," kinnitab Kruustük.