Kanal 2 kolmapäevaõhtune kava:

20:00 Suur lotokolmapäev - Rooside sõda
21:00 Heeringas Veenuse õlal - Merle Palmiste eri
21:30 Pilvede all

Ärritunud televaataja kiri:

"Kirjutama ajendas eile õhtul toimunud sigadus Kanal 2 teleprogrammis. Asi algas sellega, et lotokolmapäeva saade läks ajast üle umbes 10 minutit. Seejärel muidugi näidati veel reklaami ja järgmine saade "Heeringas Veenuse õlal" hakkas kella 21.00 asemel kell 21.15.

Kui kell sai 21.30, lõppes aga "Heeringas Veenuse õlal" juba ära, kuigi peaks kestma 30 minutit - see tähendab, et pool saatest jäeti näitamata! Selliseid sigadusi saadete lõppudega telekanalites on olnud ka varem," kurdab vaataja.

Telekanali vabandus käib aga hoopis esimese saate ajal aset leidnud tehnilise viperuse kohta:

"Eile kell 20 Kanal 2 eetrisse jõudnud "Suur lotokolmapäev – Rooside sõda" katkes tehnilise vea tõttu ja asendus mõneks minutiks saatega "Heeringas Veenuse õlal". Kanal 2 vabandab televaatajate ja Eesti Loto ees selle tehnilise viperuse pärast," kirjutab Kanal 2 avalike suhete juht Heili Klandorf oma tänases pressiteates.

Kokkuvõtlikult võiks öelda, et vaataja on vihane, kuna sketšisaadet "Heeringas Veenuse õlal" näidati liiga vähe, aga kanal vabandab hoopis selle eest, et saadet näidati liiga palju.

Hea lugeja, kumb on sinu arust rängem viga: kas näidata ühe saate keskel kogemata lõiku järgmisest saatest, või pidada 5 minuti pikkune reklaamipaus olukorras, kus programm on kavast juba 10 minutit maas ning lõigata järgnev saade graafikus püsimise nimel lühemaks?

Nagu selgub kommentaariumist, kirjeldavad mõlemad teated ühe ja sama probleemi erinevaid otsi, tunnistamata nende põhjus-tagajärg seost: lotokolmapäeva saade oli pikem, kuna selle keskel näidati ära osa sketšisaatest, sketšisaade aga hiljem selle sama osa võrra lühem. Tänud lugejale probleemi lahtiseletamise eest!