"Venemaa ei saa pimesi ja mõtlematult kopeerida võõraid mudeleid. Me ei aktsepteeri seda absurdini viidud poliitilist korrektsust ja multikulturalismi, mida näeme läänes. Samuti ei kavatse me üle võtta liberaalset turumajanduse mudelit, millel puuduvad vastastikused kohustused," ütles Ivanov Ülemaailmse Vene Rahva Nõukogu 17. kogunemise avatseremoonial, teatab Interfax BNS-i vahendusel.

"Peaksime laenama rahvusvahelisest poliitikast ja majandusest neid aspekte, mis meie traditsioonide ja rahvusliku identiteediga vastuollu ei lähe," sõnas administratsiooniülem.

Ivanovi sõnul ei tohi unustada, et Vene tsivilisatsioon toetub kõigi riigi territooriumil elavate rahvaste traditsioonilistele uskudele, kultuuridele ja maailmavaadetele.

"Pereväärtused, sotsiaalne moraalsus, lahkus, suuremeelsus, ligimesearmastus - need ei ole mitte üksnes õigeusu, vaid ka islami, judaismi ja budismi väärtused. Me ei saa neid väärtusi tagaplaanile lükata, sest oleme neist aastasadu omandanud sisemist jõudu."

Ta jätkas, et Venemaa peaks täiustama oma arengumudelit ja võitlema ühiskondliku ebaõigluse vastu.

"Sidusa ühiskonnata ei suuda me edasi liikuda. Ma ei tohi kaotada oma moraalseid tugisambaid ja lasta egoismil, vastastikusel umbusul, "igaüks enda eest" põhimõttel ja iga hinna eest rikastumise primitiivsel loogikal võimust võtta.

Ivanov ootab enda sõnul Ülemaailmselt Vene Rahva Nõukogult panust aruteludesse nendel teemadel.