Päästetöötaja Almoustapha Alhaceni sõnul olid surnukehad juba arenenud lagunemisstaadiumis ning osaliselt ilmselt šaakalite poolt ära söödud, vahendab BBC News.

Arvatakse, et tegemist oli tööd otsima suundunud migrantidega. Enamik leitutest olid naised ja lapsed. Nigerit läbib suur migratsioonikoridor Saharast lõuna pool asuvast Aafrikast Euroopasse. Nendest, kes suudavad kõrbe läbida, jäävad paljud tööle ka Põhja-Aafrika riikidesse.

Alhaceni sõnul purunes üks sõidukitest, millega migrandid liikusid, mõni aeg pärast Nigeri põhjaosa uraanikaevanduskeskusest Arlitist lahkumist septembri lõpus või oktoobri alguses. Julgeolekutöötajate sõnul purunes teine sõiduk teel tagasi Arliti varuosade järele.

Paistab, et osa seltskonnast hakkas jalgsi tagasi liikuma, sealhulgas kümme inimest, kes jõudsid Arliti ja juhtunust teatasid.

Alhacen ütles, et päev, kui ta laibad leidis, oli kõige õudsem tema elus.

„Laibad olid lagunenud, see oli õudne,“ ütles Alhacen. „Me leidsime surnukehi laialt alalt. Meil polnud aimugi, mida oodata, sest me ei teadnud, kui palju inimesi autodes oli.“

Inimesed maeti islamikommete kohaselt sinna, kus nad leiti.

Arvestades, et vähemalt 48 leitutest olid lapsed või teismelised, on võimalik, et nad olid teel madalapalgalistele töödele naaberriiki Alžeeriasse, arvas Alhacen.

Pole selge, mis riigist migrandid tulid.