Arunurm viibis lennukis, mis esmaspäeval Kärdlast Tallinnasse sõitma pidi, kuid selle asemel järsult paremale keeras ja üle muru sõitma hakkas.

"Lennuk tegi järsu jõnksu paremale ja keeras muru peale. Ma kuskilt lugesin, et ratas käis korra muru peal, päris nii see ei olnud, sõitis üle laia riba ikka," kirjeldas ta.

Lennukis oli inimesi umbes 17, hiljem lahkusid ligi pooled ja allesjäänutele saadeti uus lennuk. "Mõtlesin, et kui samaga peab lendama, siis nagu ei tahaks," tõdes ta, kuid lisas, et uue lennuki saabumisel istus ta ümber ja lendas Tallinnasse.

"Meile ei öeldud, milles probleem on. Arvasin, et on mootoririke, pärast selgus, et tegu oli piloodi juhtimisveaga. Nimelt läks üks mootoreist kiiremini käima, võttis tuurid üles ja sellepärast lennuk keeraski rajalt maha," rääkis Arunurm. Tema arvates võis kaasa aidata ka tol päeval puhunud tugev külgtuul.

Ta kinnitas, et paanikat lennukis ei olnud ja otsest hirmu ta ei tundnud. "Käin tihti seda vahet ja seni ei ole midagi sellist juhtunud. Väikese lennukiga on õhuturbulentse ikka ette tulnud, samuti lähevad kõrvad tihemini lukku kui suures lennukis ja müratase on suurem," ütles ta.