Et meil paljud lapsed, aga ka vanurid ja muidu kodanikud näljas, külmas ja paljad on, pole kellelegi uudis ja olgem ausad, suur osa neist ilmselgelt ei vaatagi "Terevisiooni", seega midagi ebaeetilist selle mätta otsast vaadatuna ju ei olegi. Aga see, et meile igasse saatesse üritatakse mingi kööginurk sisse ehitada ja veelgi hullem, mingid isehakanud kokad sinna tegutsema lastakse, on ikka ära tüüdanud küll.

Saage juba aru, lihtne rahvas, nagu me oleme - silgu, seapeki ja tuhlite peal kasvanud - no ei ole meil maailmale mingeid pärleid jagada. Lõpetage see eliitrestoranide promomine, kokaraamatute, mis enamasti on tegelikult teiste pealt maha viksitud, kirjastamine ja halenaljakate kokasaadete pähemäärimine.

Tahan midagi teada toidust, otsin ise. Uskuge, on kordi paremaid saateid kui kodumaised. Meil ei oska head kokad eriti soravalt lobiseda, aga need, kellel jutt jookseb, ei oska jällegi kokata.

Olen ka nõus, et ei ole just kena vaadata, kui külaline omadega kimpus - võtaks ehk ampsu sealt ahvatlevalt vaagnalt, rüüpaks ehk lonksu küllusekarikast, aga ei saa - see va saatejuht rebib üha kildu või esitab totakaid küsimusi. Iial ei tea, millal peaks suu lahti tegema, aga täis suuga ju ei räägita.

Ja ega kõik ju alati ei tea ka, kuidas ja kas seda udupeent värki sööma peab. Mine sa tea, vaata kui tuleb veel pärast kelner arvega! Nii me siis piinleme: üks ekraani ees, teine sees. Esimene pole veel ilmselt korralikult ärganudki, söögist ei suuda veel mõteldagi. Tahaks lihtsalt kuulata mõnda asisemat uudist ja täpset ilmateadet. Teine on aga, vaeseke, juba poolest ööst ärkvel ja näljane ning nüüd vesistab seal vaid suud. Milleks?

Muidu oleks ju üsna tore ja kasulik vaadata, kuidas siresäärne kaunitar valmistab lihtsaid rahvusroogi nagu makaronid veega ja pekikuubikutega. Veel lõbusam oleks jälgida, mis näoga külalised seda siis manustavad. Kas osav jutuvestja räägib makaroni pastaks, ilma ilusaks ja rahva rikkaks?

Sellist tõsielusarja meil aga ilmselt jälgida ei õnnestu. Võtke midagi ette ja üritage seda "Terevisooni" muude nippidega päästa. Ärge seejuures unustage, et mis lännu, see lännu - surnut ei aita ka kunstlik hingamine. Mõnikord on siiski targem asjadel minna lasta.