"Kokku vahistas sisekontroll erinevate seaduserikkumistega seoses 15 politseiametnikku, kellest kümme oli otseselt seotud erakonna Kuldne Koidik kuritegeliku tegevusega," ütles sisekontrolli osakonnajuhataja Panagiotis Stathis, vahendas BNS.

Sisejulgeolekuminister Nikos Dendias määras uurimise juba septembrikuus, kui levisid kuuldused, et mitmed politseinikud suhtuvad sallivalt või isegi toetavad Kuldse Koidiku ebaseaduslikku tegevust.

Sisekontroll uuris näiteks ka politseinike seotust rassiviha motiividel sooritatud vägivallarünnakutes, mis suurenesid aastatel 2009-2013 ja saavutasid tipu 2012. aastal.

"Kreeka politsei teostab puhastust oma ridades," sõnas Dendias.

Kuldse Koidiku asjus on algatatud juurdlus kuritegeliku organisatsioonina toimimise süüdistuse alusel. Eelmisel kolmapäeval tühistas parlament kuue Kuldse Koidiku rahvaesindaja puutumatuse, et nende üle oleks võimalik kohut mõista.

Kolm partei juhtliiget, seal hulgas esimees Nikos Michaloliakos, ootavad eeluurimisvanglas kohut. Kokku on süüdistus esitatud kuuele parteiliikmele.

Kohtudokumendid seostavad Kuldset Koidikut kahe tapmise, kolme tapmiskatse ja arvukate kallaletungidega. Kohtuprotsessi aega ei ole veel kindlaks määratud, kuid süüdimõistmise korral ootab erakonna juhte vähemalt 10-aastane vabadusekaotus.