"Balti riikides ja Poolas korraldatav Steadfast Jazz ning lähiaastatel läbi viidavad õppused, kus harjutatakse artikkel viie rakendamist kinnitavad, et liitlased on pühendunud Balti riikide kaitsmisele," ütles kindralleitnant Hodges, vahendab kaitseväe peastaap.

Kindral Hodges pidas täna loengu maaväekomponendi rollist NATO vägedes Balti kaitsekolledžis õppivatele ohvitseridele ja sõjakooli kadettidele. Pärastlõunal sai kindral ülevaate Tartu matkekeskuses laupäeval algavast liitlasvägede vastuvõtuõppusest Baltic Host. Sel aastal suurõppuse Steadfast Jazz raamistikus korraldataval õppusel harjutavad Eesti, Läti ja Leedu sõjaväelogistikud ning tsiviilametkonnad nädala jooksul liitlaste vastuvõtmist.

Eile kohtus kindralleitnant Hodges kaitseväe peastaabi ülema mereväekapten Igor Schvede ja maaväe ülema kolonel Artur Tiganikuga ning külastas Tallinnas paiknevat NATO küberkaitsekeskust. Täna kohtub kindralleitnant Hodges kaitseministeeriumi asekantsleri Sven Sakkoviga.

NATO maaväe väejuhatus loodi 30. novembril 2012. aastal Türgis Izmiris. Väejuhatuse ülesanne on maaväeoperatsioonidega seonduva väljaõppe, harjutuste ja sertifitseerimisõppuste kavandamine ning eri riikide maaväeüksuste ning väejuhatuste omavahelise koostöövõime tagamine.

Kindralleitnant Hodges on NATO maaväe väejuhatuse esimene ülem. Ta on juhtinud operatsioone Iraagis ja Lõuna-Afganistanis ning olnud pikka aega seotud Ameerika Ühendriikide maaväe 101. diviisiga.